Илона Андрюс: Gunmetal Magic


автор: Траяна 

В дългата пауза между романите за Кейт Даниелс романът за най-добрата ѝ приятелка ми дойде като малка спасителна доза от редовния опиат. За непознатите Gunmetal Magic е построен в света на Кейт, но разказа се води от гледна точка на Андреа Неш. Докато Даниелс разследва поредния си случай и се опитва да ръководи менаджерията от шейпшифтъри, Андреа трябва да разбере кой е организирал убийствата на няколко члена на Глутницата. Проблемът, освен че няколко души са умрели от ухапвания на гигантски змии, е, че те са умрели на строителната площадка на бившето ѝ гадже Рафаел Мерано.

Gunmetal Magic е всъщност отклонение от цялостния сюжет на поредицата за Кейт. Тук не се намеква нищо за архизлодея Роланд или за армията на хората и с нищо не се допринася за развитието на цялостното действие. Вместо това се появява поредното божество решило да използва възраждането на магията, за да възвърне могъществото си. (И евентуално да изпадне в продължително и зловещо „Муахаха!“) Този път съпрузите Гордън правят забежки към египетската митология и задълбават в психиката на малтретирана в детството си жена, която е успяла да се превърне в кик-ас следовател.

По мое мнение Андреа е един от героите в поредицата, които имаха нужда от своя собствена книга.  Досега авторите се опитваха да ни я представят като положителна сайдкик героиня, която обаче допусна страшно много грешки. Gunmetal Magic реабилитира Андреа и разкрива промените, който настъпват у нея след поредицата гадни неща, който ѝ се случиха в Magic Bleeds.

Не мога да кажа, че книгата ми се превърна в любима, но се забавлявах, докато я четох, и евентуално бих я препоръчала за хора, които просто искат да пробват дали светът на Кейт Даниелс ще им допадне, без да подхващат поредица.

Поредица „Кейт Даниелс”:

1. Magic Bites – ревю
2. Magic Burns – ревю
3. Magic Strikes – ревю
4. Magic Bleeds – ревю
5. Magic Slays – ревю
5.5 Gunmetal Magic
6. Magic Rises – ревю
7. Magic Breaks – ревю
8. Magic Shifts – ревю
9. Magic Binds – ревю
10. Magic Triumphs – ETA 2018

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s