Дисклеймър и обяснения за тази страница


Здравейте.

Казвам се Траяна (a.k.a. Shannara). Не съм литературен корифей, нито критически гений. Чета и пиша за прочетеното за собствено удоволствие, а и защото вярвам, че препоръката от приятел е най-добрата реклама за една книга. Надявам се, че ще ви помогна да си харесате четиво с тези ревюта. Не ви задължавам да сте съгласни с мен, моля не ме задължавайте да съм съгласна с вас. Но сте добре дошли да се опитате да ме убедите в мнението си. 🙂

След като ентусиазма на екипа на starlighter.info най-безславно погина в борба с ежедневието, реших, че искам да прехвърля част от статиите си на някакво ново място, а после превърнах блога в  нещо като читателски дневник. И не само – понякога пиша и за други неща. Почти никога за политика, и съвсем никога – за футбол.

Преводите на Рамщайн са нещо като изпълняване на дълго пренебрегвано обещание към един приятел, а и упражнение по леко позабравения ми немски. Не са най-прекрасните преводи – главно поради липса на поетически умения.

Много държа да предупредя непълнолетните и чувствителните души, че в голяма част от статиите вероятно ще има нецензурен език. Следователно:

18++++ , четете на свой риск, особено преводите на Рамщайн.

Що се отнася до авторските права върху ревюта и преводи – нямам нищо против да се копират в мрежата, но все пак моля – пускайте по един линк и към оригинала на публикацията. Казано накратко – всичко в блога (без оригиналние текстове на песни, разбира се) попада под лиценза на:

Криейтив Комънс:  Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България
Creative Commons License

П.П. За контакти пишете на blog.knigoman.wordpress на домейн gmail.com или драснете на профила ми във Facebook – линк в дясната лента.

От едно известно време насам за блога започнаха да пишат и други двама членове на Starlighter – Искрен (Nerksis) и Dilvish the Damned, за което съм им много благодарна.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s