Дисклеймър и обяснения за тази страница


иЗдравейте.

Казваме се Траяна (a.k.a. Shannara) и Искрен (a.k.a. Nerksis). Не сме литературни корифеи, нито гении на литературната критика. Четем и пишем за прочетеното за собствено удоволствие, а и защото вярваме, че препоръката от приятел е най-добрата реклама за една книга. Надяваме се, че ще ви помогнем да си харесате четиво с тези ревюта. Не ви задължаваме да сте съгласни с нас, моля не ни задължавайте да сме съгласни с вас. Но сте добре дошли да се опитате да ни убедите в мнението си. 🙂

Траяна:

След като ентусиазма на екипа на starlighter.info най-безславно погина в борба с ежедневието, реших, че искам да прехвърля част от статиите си на някакво ново място, а после превърнах блога в  нещо като читателски дневник. И не само – понякога пиша и за други неща. Почти никога за политика, и съвсем никога – за футбол.

Преводите на Рамщайн са нещо като изпълняване на дълго пренебрегвано обещание към един приятел, а и упражнение по леко позабравения ми немски. Не са най-прекрасните преводи – главно поради липса на поетически умения.

Много държа да предупредя непълнолетните и чувствителните души, че в голяма част от статиите вероятно ще има нецензурен език. Следователно:

18++++ , четете на свой риск, особено преводите на Рамщайн.

Искрен:

Малко по-късно Траяна успя да ме убеди, да се присъединя към нея, да си надвия мързела и отново да започна да пиша ревюта. От време на време се изкушавам да започна да политикантствам, но все стигам до извода, че това ще е обидно към книгите и авторите за които пишем тук. То като се замисля, политиката у нас е обида към интелекта като цяло.

Няма да срещнете негативно ревю тук от мен поради една простата причина –  ако книгата не ме грабне до към 30 страница, просто я захвърлям и дори  не я отбелязвам, като четена в Goodreads. Нямам време да чета неща които не ме грабват, а още по-малко – лоши неща, които после да хейтя.

Що се отнася до авторските права върху ревюта и преводи – нямаме нищо против да се копират в мрежата, но все пак моля – пускайте по един линк и към оригинала на публикацията. Казано накратко – всичко в блога (без оригиналние текстове на песни, разбира се) попада под лиценза на:

Криейтив Комънс:  Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България
Creative Commons License

П.П. За контакти пишете на профилите ни във Facebook – линкове в дясната лента.

Вашият коментар