Карън Мари Монинг: Треска за сънища


автор: Траяна 

Un-fucking-believable!

Не ми се беше случвало да очаквам с такъв хъс и нетърпение продължение на поредица от прочита на „Вихър от мечове” насам. Вече близо месец гриза нокти и обсесивно-компулсивно си строя разни теории за това как ще се развие сюжета в следващия роман – Shadowfever. И нямам никаква идея какво ще се случи.

Основно предупреждеине: не правете грешката да четете Dreamfever без да сте се си приготвили петата и последна книга от поредицата на нощното шкафче. Излиза на англоезичния пазар само след седмица. <по-късна б.а. – Излезе вчера и вече я имам. Йей!>

И така, как точно мога да ревюирам романа Dreamfever без да пусна огромни спойлери? Почти невъзможно, но… ще се пробвам.

Бариерите между нашето измерение и това на феите са паднали. Мак е затънала в беда. Голяма беда. В’лейн и Барънс не са никъде наоколо и няма спасение за нашата героиня. Четиримата принцове от двора на Тъмните феи я превръщат в При-я – безмозъчна нимфоманка, която живее, за да еб…, кхъм, служи на своите господари. Неочаквано спасителят е ший-зрящата тийнейджърка Дани О’Мали. Но за МакКайла няма спасение – тя вече е животно. Поне докато Джерико Барънс не се появява на хоризонта, за да я върне към собствената й личност.*

От цялото събитие се ражда Мак, версия 4.0 – облечена в черно и с МакОреол на главата, по-лоша, по-силна и по-твърдо решена да утрепе копелето убило сестра й. И най-вече да разкара скапаните феи от нейното измерение. Нямам търпение да видя как ще го направи.

В линията на основния сюжет (намирането на прословутата магическиа книга Шийсаду) Dreamfever не напредва изобщо. Книгата е все още в Дъблин и Мак все още не е наясно как точно ще успее да я контролира, дори и да я намери. Същевременно стари сюжетни нишки (главно около произхода на МакКайла) започват да се разплитат. Бавно и полека Карън Мари Монинг започва да и подготвя за това, че Мак може би няма да остане на страната на доброто. Защото съществува древно пророчество за МакКайла и края на света. Защото Шийсаду също я търси.

Не знам какво повече да напиша, освен че краят на Dreamfever е поредният момент „защо винаги свършва на най-интересното?”

Искам, искам, искам Shadowfever!

* По скалата на страстометъра първите пет глави от Dreamfever избиват живака от тръбичката и той почва да се изпарява под налягане. Хе-хе, в сайта на поредицата някакъв фен беше написал на графитната стена „Death -by-sex fae or no sex at all“**
** Да, знам, че звуча като пълен нърд и не ми пука.

Поредица Fever (The Chronicles of Mac O’Connor):
1. Darkfever – ревю
2. Bloodfever – ревю
3. Faefever – ревю
4. Dreamfever
5. Shadowfever – ревю

Поредица Dani O’Malley (Fever world): 

1. Iced – ревю
2. Burned  – ревю
3. Feverborn – ETA 2015
4. Feversong – ETA ?
5. Untitled – ETA ?

===

РОМАНЪТ Е ИЗДАДЕН НА БЪЛГАРСКИ ПРЕЗ 2014 г. ПОД ЗАГЛАВИЕТО „Търсенето на скритата истина“

5 коментара за “Карън Мари Монинг: Треска за сънища

  1. първите три ги има под следните заглавия
    Тайната на забранената книга
    Мистерията на изчезалия амулет
    Проклятието на черната луна

    Харесвам

Вашият коментар