Илона Андрюс: Magic Binds


kate_daniels_bindsСамо няколко месеца след издаването на предпоследния роман от поредицата за Кейт Даниелс, се наканих да пусна ревю. Предполагам, че феновете на тандема Илона и Гордън вече са се сдобили със собствена бройка, и са си създали впечатление за книгата. Но в името на постоянството все пак няколко думи са нужни.

В Magic Binds най-сетне Кейт Даниелс влиза в ролята, която съдбата е oпределила за нея – да бъде дъщерята на баща си, принцеса на Шинар, владетел на земята си. Големият проблем е, че тя не иска да бъде нищо друго освен себе си, и съпруга на Къран. Политическата власт обаче променя онзи, който я упражнява, а магическата такава тласка Кейт към неприсъща жестокост. Сблъсъкът между Кейт и баща ѝ този път обаче е неизбежен, и тя спешно трябва да овладее наследствената си магия. 

Освен финалната битка, на Кейт и бившия Господар на зверовете им предстои и така очакваната сватба, с чиято организация се заема най-неочакваният герой в поредицата – жреца на Чернобог. При подобен сватбен агент може да се очаква всичко. И вегетарианското меню е най-малкия ужас, който можете да си представите.

Mакар Magic Binds да е всичко, което очаквах от Илона Андрюс – хумор, екшън и безкомпромисен професионализъм, все пак се натъжих. Краят на любимата ми поредица ще настъпи догодина с излизането на Magic Triumphs. След седем години очакване на поредния роман и препрочитане на предходните, ще ми бъде мъчно да кажа сбогом на Кейт и компания. Искрено се надявам Илона Андрюс да започнат и други проекти освен Hidden Legacy, защото само една книга на година не ми е достатъчно.

Поредица „Кейт Даниелс”:
1. Magic Bites – ревю
2. Magic Burns ревю
3. Magic Strikesревю
4. Magic Bleeds – ревю
5. Magic Slays – ревю
5.5. Gunmetal Magic – ревю
6. Magic Rises – ревю
7. Magic Breaks  – ревю
8. Magic Shifts – ревю
9. Magic Binds
10. Magic Triumphs – ETA 2018

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s