Илона Андрюс: Magic Shifts


автор: Траяна

В последните години през август всичко свързано с умствена дейност, включително и четенето ми опротивява. Хубавото е, че Илона Андрюс обикновено се включват с по някоя книга по това време на годината, за да ми рестартират мозъка. А и да ме изкарат от трапа, в който хем се крия от жегата, хем надничам завистливо към множеството фейсбук статуси с ярък маникюр на плажен фон.

Тази година книгата е Magic Shifts – осма от поредицата за Кейт Даниелс, настроението все така добро, а развитието на основния сюжет все така нулево както и преди две книги.

Кейт и Къран са в процес на отделяне на финансови и емоционални връзки от Глутницата. Кейт се чувства идеално като независим наемник. Бившият Господар на зверовете пък получава редовно удари с вестник през носа, докато се адаптира към нормалния човешки свят, и плаши съседи и пощальони с ранните си разходки по козина и нокти. Докато големият злодей се преструва на загрижен родител разтилащ непоискана мъдрост в краката на младото поколение, в Атланта нахлуват по-малки играчи, които ще подготвят Кейт за сблъсъка след две книги.

Като цяло, романът не е по-добър от предходния, но не и по-лош, което го поставя на доста високо ниво спрямо повечето останали книги от жанра. Magic Shifts изобилства от характерните за авторския тандем забавни реплики и абсурдизми произхождащи от сблъсъка на шейпшифтърите с хората. Наред с това, в средата на книгата писателите са заложили емоционална глава, която успя да ме разплаче (не че това е толкова трудно, де). Донякъде съм разочарована от липсата на неколцина от второстепенните герои, но се надявам скоро да имаме още една новела посветена на Джим и Дали, или пък самостоятелна книга за Джули.

Пет години и осем книги след започването на поредицата все още съм фен на Кейт Даниелс и нейния свят, в който чудовища от най-различни митологии пъплят по улиците на Атланта, и ще продължа да препоръчвам поредицата като такава успяваща да поддържа постоянно високо ниво.

Поредица „Кейт Даниелс“: 

1. Magic Bites – ревю
2. Magic Burns – ревю
3. Magic Strikes – ревю
4. Magic Bleeds – ревю
5. Magic Slays – ревю
5.5. Gunmetal Magic – ревю
6. Magic Rises – ревю
7. Magic Breaks – ревю
8. Magic Shifts
9. Magic Binds – ревю
10. Magic Triumphs – ETA 2018

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s