Илона Андрюс: Burn for Me


автор: Траяна

Тази година Илона Андрюс издадоха първата книга от новата си трилогия Hidden Legacy със заглавието Burn for Me. Естествено, прочетох я в електронен вариант веднага, а тези дни ще се сдобия и с хартиеното издание, освен ако не са ми го поръчали за годишнината (nudge, nudge, wink, wink).

Съпружеският тандем Илона и Андрю този път доразширяват идеята си от поредицата Kinsmen, където в доминиран от магията свят властват могъщи дзайбацу корпорации. Личните магически способности на индивида определят успеха му (и този на семейството му) в обществото, и управляващите династии сключват бракове, чиято основна цел е възпроизвеждането на деца с магически умения. Под крилото на големите династии се подвизават не толкова магически силните родове.

Героинята на Burn for Me е главата на своето малко и бедно семейство.  Невада Бейлор, частен детектив, се занимава само с дребни престъпления – застрахователните измами и разводите са нейните води, а семейната им фирма има добра репутация. Способността на Невада да разграничава лъжата не ѝ помага много в ръкопашен бой, но пък затова си има тазер.

Когато шефът ѝ я заставя да хване най-популярното лошо момче с добро потекло в Хюстън – Адам Пиърс, тя е озадачена. Видно е, че да се изправи срещу могъщ пироман клас „Прайм“ съвсем не е по силите на семейната ѝ фирмица. Да откаже случая означава да изгуби цялото имущество на семейството. Значи Невада ще трябва успее, или да свърши като прегоряла филийка. Положението се влошава още повече, когато по следите на Адам тръгва и Конър Роугън – Бесния. Прайм телекинетик, ветеран и безкрупулно копеле, Бесния не се колебае да срива цели градове, за да постигне целта си. Не напразно го наричат Бичът на Мексико и Урагана.

Burn for Me е типичното за Илона Андрюс четиво – увлекателно детективско разследване комбинирано с романтика, и подправено с хумор. Изключително много се забавлявах със семейството на Невада и навика им да правят снимки на всичко абсурдно или опасно, което им се случва. Умението на писателите да връщат читателя към непроменливата човешка (и тийнейджърска) природа дори в най-магичните светове, които измислят, автоматично превръща романа в любима книга, която ще бъде препрочитана. Усещат се известни прилики с поредицата за Кейт Даниелс, но се надявам, че Илона и Андрю ще успеят да придадат достатъчно индивидуалност на тази поредица, както успяха да го направят в света на „На Ръба“.

Вече очаквам с нетърпение следващата книга от трилогията, която трябва да се появи догодина.

P.S. И искрено се надявам корицата да не е толкова гнусна. След последната книга за Кейт, вече бях решила, че хронично грозните корици на авторите са останали в миналото. Уви, не.

Трилогия Hidden Legacy:

1. Burn for Me
2. White Hot – ревю
3. Wildfire – ETA July 2017

3 коментара за “Илона Андрюс: Burn for Me

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s