Нийл Геймън и Майкъл Рийвс: Сребърният сън


автор: Искрен

Приключението продължава!

На мен лично „Сребърният сън” много ми хареса, но има един проблем. Това е реално първа част на историята. Със сигурност ще има и втора, и силно се надявам да я видим на български, но след като видях „Междусвят” да се разпродава вече на няколко места, започвам да се притеснявам за бъдещето на поредицата. От друга страна пък окуражаващо е, че въпреки това „Probook” пуснаха втората книга. Така, че аз ще ви я похваля, пък вие си я купете, за да може да излезе и следващата книга, и да я прочета.

Джоуи и екипът са на път да провалят мисия в свят управляван от бинарите и да бъдат заловени, когато мистериозна девойка ги спасява. Тя определено е странна, движи се по различен начин из измеренията, Стареца явно я познава, има достъп да целия град и знае неща, които озадачават много Харкър. А и той самият не е съвсем безразличен към нея. Все пак хормоните бушуват. Коя е Акейша? От къде идва? И докато той се мъчи с тези въпроси, кризата връхлита със страшна сила. Задействан е чудовищният МразНощ, който ще прекрои из основи Алтилентата, а това от което най-много се страхуват ръководителите на МеждуСвят вече е реалност. Маг и бинарите са се съюзили.

Авторите са можели спокойно да продължат само с приключения във вече изградения свят. Джоуи се сблъска с кошмарните пионки на Маг, затова сега можеше цяла една книга да е посветена на войната с бинарите. Логично и финансово оправдано би било да поексплатират света и идеята, преди да вкарат нови идеи и герои, и да разширяват вселената. Примери за подобен подход колкото искате. Хубаво е че те не са се подвели по тази евтина маркетингова стратегия, която може да загроби поредицата още в началото ѝ.

Новите елементи са като добавка в горивото, и след малко мудното начало, действието изведнъж се засилва със свръхзвукова скорост през пространството и времето. Рядко ми се случва, да прочета втора книга от поредица, която да е по-добра от предходната, но тук точно така.

Грабвайте книгата, разръчкайте заспалия и жаден за приключение тийнейджър в себе си, и се впуснете в лудо приключение.

Поредица „Междусвят“ :
1. Междусвят – ревю
2. Сребърният сън
3. Eternity’s Wheel – ETA 2015

 

2 коментара за “Нийл Геймън и Майкъл Рийвс: Сребърният сън

  1. Pingback: Нийл Геймън: Скандинавска митология | Приумици

  2. Pingback: Нийл Геймън: Од и ледените великани – Приумици

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s