Лейни Тейлър: Dreams of Gods and Monsters


автор: Траяна 

Тази книга е една от малкото запланирани за годината ърбън-фентъзи YA книги. Самият факт, че пиша ревю за финала на трилогия няколко дни след издаването на самия роман, трябва да ви светва сигнална лампа в главата, че според мен цялата поредица си струва. Както вече предупредих в предходните ревюта, това е поредица, която няма да се превърне във вечна класика, но е добро четиво в жанра си. Радвам се, че „Егмонт“ дават възможност на българския читател да се докосне до него.

Акива и Кару ще се борят  за осъществяването на мечтата си за мир между ангели и химери, и отново срещу, и между, тях са изправени множество пречки. Разбира се, на помощ на героите са група приятели и съюзници по неволя: химери и ангели. Недоверието между старите врагове не може да бъде преодоляно толкова лесно, а време за губене няма: новият император на ангелите е запланирал сдобиване с човешки оръжия, като за целта е направил десант във Ватикана. Разбира се човечеството е леко в шок от нашествието на ангели, но когато митологията ти те убеждава, че са те връзката с добрия бог, защо да не се сприятелиш с пернатите извънземни? В същото време кралицата на Стелианите е решила, че Акива трябва да бъде унищожен, заради злоупотреба с магията. А на юг небето се разпада, заради тайнствена и могъща сила.

Dreams of Gods and Monsters представляваше точно това, което очаквах: подготовка на голямата битка срeщу архизлодея, (липса на) голямата битка срещу него и развръзката на една попроточила се любовна история. Дали свършва щастливо, въпреки многото пречки между Кару и Акива? Дали ви направих вече аналогията с „Ромео и Жулиета“?

Като цяло: два вдигнати палеца в одобрение на поредицата, макар и да не ми стана любима.

Поредица „Създадена от дим и кост“:
1. Създадена от дим и кост – ревю
2. Дни на кръв и звездна светлина – ревю
3. Dreams of Gods and Monsters

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s