Кресида Коуел: Как да станеш пират


автор: Траяна 

От дете обожавам добре написаните пиратски истории. Понякога си препрочитам с голямо удоволствие „Морския ястреб“ и „Капитан Блъд“, гледала съм безрой много пъти „Карибски пирати“ и „Острова на главорезите“, и винаги търся нови приключения по моретата. С мъжа ми сме пастафарианци: той е проверил статистиката, и обича бира и паста, аз харесвам ролята на пиратите в спасяването на планетата. Притежаваме знаме с череп и кости, което провесваме понякога на терасата. Предполагам, че можете да си представите с какъв хъс търсех вече поизчезващата от търговската мрежа „Как да станеш пират“ (намерена най-сетне във фирмената книжарница на Colibri).

Второто приключение на Хълцук Кръвожадни Херингски III започва няколко месеца след случая с гигантския морски дракон, който заплашваше остров Бърк.  Да си викинг, означава да поддържаш уменията си да плашиш и грабиш чужденците. С други думи да си пират първа класа. Трудно е, когато си на единайсет и не си особено умел нито с корабоплаването, нито с шпагата. Хълцук тепърва ще трябва да се доказва не само като корсар, а и като достоен наследник на най-известния пират, кръстосвал вътрешните морета – Поразяващата брада.  Неудачите на нашия герой (този път) започват с откриването на сандък  съдържащ карта към съкровището на страховития му прадядо. И идеята на вожда на племето да организира експедиция за намирането му съвсем не е добра идея.

В преследването на митичното богатство Кресида Коуел ще ви отведе на тайнствен и опасен остров, ще ви изправи срещу лукави врагове и ще ви научи да бъдете майстор на шпагата. Какво по добро от приказка за дракони, от друга приказка за дракони, само че със скрито съкровище?

Поредица „Как да си дресираш дракон“:

1. Как да си дресираш дракон – ревю
2. Как да станеш пират
3. Как да говорим драконски – ревю
4. How to Cheat a Dragon’s Curse
5. How to Twist a Dragon’s Tale
6. A Hero’s Guide to Deadly Dragons
7. How to Ride a Dragon’s Storm
8. How to Break a Dragon’s Heart
9. How to Steal a Dragon’s Sword
10. How to Seize a Dragon’s Jewel
11. How to Betray a Dragon’s Hero
12. How to Train Your Viking, by Toothless the Dragon

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s