Кели Армстронг: Пробуждането


„Пробуждането“ подхваща сюжета на трилогията „Най-тъмните сили“ без реално да предлага по-дълга от два абзаца ретроспекция на първата книга „Призоваването“. Клоуи и останалите субекти от дома за проблемни (разбирайте „луди“) деца „Лайл хаус“ успяват да се изплъзнат от лапите на надзирателите си и тръгват да търсят помощ от единствения възрастен, на когото имат доверие – бащата на Саймън и Дерек.

А четиримата тийнейджъри наистина имат нужда от помощ, за да овладеят своите свръхестествени сили. Стресът от преследването и разкритието на няколко тайни за хората от „Лайл хаус“ допълнително засилва и без това неовладяните прояви на магия. И както се досещате, съвсем не е забавно да си некромант и да не можеш да владееш способностите си.

„Пробуждането“ е съвсем тънка книга, претъпкана с екшън сцени и трескаво преследване. При логичен анализ – всъщност нищо същестено не се случва, освен че героинята най-сетне приема съществуването на паранормалните явления и се учи да бъде нещо различно от закриляна богаташка дъщеря. Но няколкото сцени на сближаване между Клоуи и момчетата и умението на Кели Армстронг да балансира меджу драмата и мелодрамата, превръщат този роман в приятно четиво. На мен ми отне по-малко от четири часа да изгълтам „Пробуждането“ и да започна да подскачам от нетърпение за финалния роман в поредицата.

И както предния път предупредих – това е YA поредица за любителките на ърбън фентъзи. Добре написана и без претенции да бъде нещо повече от разтоварващо четиво. Препоръчвам за въпросната аудитория.

И отново – благодарности на Colibri за предоставената за прочит бройка с пожелание да видим скоро на български и финала на поредицата.

Поредица “Най-тъмните сили”:

1. Призоваването – ревю
2. Пробуждането
3. Разплата – ревю

Един коментар за “Кели Армстронг: Пробуждането

 1. Траяно ма, лапай и се потапяй
  разбра ли ти лапай
  и се потапяй
  А – а лапай и се потапяй
  разбра ли ти лапай и
  се потапяй А – а лапай.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s