Нийл Геймън: Океанът в края на пътя


автор: Траяна 

„Океанът в края на пътя“ е може би най-близката до реалността автобиография, която Нийл Геймън ще напише за себе си. Всяка друга книга ще бъде разкривено отражение на и без това изчанчения му авторов Аз в тъмния океан от мрачно въображение и страхове.

„Океанът в края на пътя“ предлага изпълнени с момчешка безгрижие и откривателска смелост двеста страници, от които блести мрак и навява светлина.

На вид обикновена смърт в задния двор на провинциална английска къща открехва врата към нашия свят за фантастично страшилище. То е може би страшно, може би просто жалко. Но за чудовищата никога няма място и нашето момче ще се опита да се оттърве от него/нея с помощта на новата си приятелка, която обитава фермата в края на пътя.

Геймън отново боготвори древната трилика богиня на фона на ежедневна и дори тривиална история за отношенията баща-син, на дъното на, в, и около океанът в съседната ферма. Малко ужас, малко самопознаване и израстване, голяма саможертва, горчиво-сладък край. Нийл Геймън в синтезиран вариант.

Харесах книгата, но не я заобичах. Може би трябва да си бил момче, за да ти стане любима, а може би не трябва да си бил разглезен същата година с прекрасния, велик, в пъти по-въздестващ Sandman от същия писател.

Както винаги – препоръчвам.

Advertisements

2 thoughts on “Нийл Геймън: Океанът в края на пътя

  1. Pingback: Нийл Геймън: Скандинавска митология | Приумици

  2. Pingback: Нийл Геймън: Од и ледените великани – Приумици

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s