Патриша Бригс: Frost Burned


автор: Траяна 

Седмата книга за Мърси Томпсън Frost Burned следва вече утвърдената от предходните романи сюжетна линия. Мърси се забърква в поредните неприятности с могъщи свръхестествени противници, след няколко телефонни  разговора и срещи събира армия от приятелите / миниъни, след което накрая успява да спаси себе си и близките си. Този път цялата глутница на Мърси е отвлечена, и тя трябва да изрови кой е човека (съществото) решил, че може да му се размине.

Във Fair Game Бригс заложи за клифхенгър надвисналия сблъсък между феи и хора, която да посъживи вече проточилата се поредица за Мърси. Въпреки сравнително стегнатото действие в самия роман, по основната тема на поредицата – обещанието за война – нямаше развитие. Разочарована съм. Бригс предложи единствено ужасно много разяснение за това къде попадат върколаците в назряващия конфликт между простолюдието и безсмърните, но малобройни феи. Което положение, трябва да спомена, е точно такова, каквото се очаква, предвид че върколаците ги води предпазливия и дипломатичен Бран. 

Според мен Патриша Бригс трябва да прекъсне поредицата за Мърси и да се съсредоточи в създаването на нови герои и нови гледни точки върху предстоящата война. Общо взето, колкото и да харесвам здравословното чувство за хумор и морал на героинята, мисля че тя се изчерпа. Бригс ни я представя като вече улегнала жена-шейпшифтър, която се чувства удобно, както в брака си, така и в положението си на алфа-женска койот в глутница върколаци. Мърси не усеща необходимост да се променя доброволно, няма и външни стимули, които да я променят в някаква положителна насока от тук нататък. На писателката ѝ остава единстено да създава приемливи за читателя драми с второстепенните герои, за да може Мърси отново и отново да доказва силата на моралните си принципи и дългосрочния си късмет.

Вече мога да си призная, че всяка следваща книга от поредиците на Патриша Бригс за Мърси или „Алфа и Омега“  ще бъде прочетена по-скоро от навик отколкото от истински интерес.

Поредица „Мърси Томпсън”:

1. Moon Called – ревю
2. Blood Bound – ревю
3. Iron Kissed – ревю
4. Bone Crossed – ревю
5. Silver Borne – ревю
6. River Marked – ревю
7. Frost Burned

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s