Клей и Сюзън Грифит: The Kingmakers


автор: Траяна 

Очаках с нетърпение финала на стийм пънк вампирската поредица на съпрузите Грифит – The Kingmakers. Трагичното развитие на сюжета в средната книга ми даваше надежда, че въпреки YA таргет групата на трилогията, авторите ще се осмелят да напишат логичния завършек. Уви, представата ми героично убит главен герой и героиня-императрица без мъж до себе си, но пък по-силна и по-безмилостна, беше погазена от сладникавия нелогичен край.

Както повечето последни във фентъзи трилогии романи и този изобилства от битки и убити второстепенни и епизодични герои. Две неща спасяват книгата от графата „пърцуца“:

1)      предателствата в столицата на Екватория;

2)      описанието на парижкия клан вампири.

Сама по себе си The Kingmakers не е лошо написана книга. Благодарение на интригите около Адел  има съспенс и постоянни обрати, които ангажират вниманието на читателя. Същевременно пътуването на Гарет до Париж и завръщането му Шотландия предоставиха още повече детайли за вампирската империя, която е оригиналното и интересното в цялата поредица. Мисля си, че The Kingmakers щеше да бъде по-запомнящ се роман с повечеко информация за вампирските кланове. Така или иначе поредицата, обаче е замислена и написана като романтична история, която поставя юзди на целия потенциал на сетинга.

Изгълтах книгата точно за три дни, но не съм много убедена, че ще си спомням в големи детайли за нея след около година. Също, както не си спомням и подробности за предходните два романа от поредицата. Трилогията „Вампирска империя“ ми даде приключение, романтика и бягство от ежедневието, но не мисля, че ще я препрочета отново.

Поредица Vampire Empire:
1. The Greyfriar – ревю
2. The Rift Walker – ревю
3. The Kingmakers

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s