Апокалипсис тия дни по някое време


Гост-звезда и автор: Искрен Зайрянов (Nerksis)

И на апокалипсис не случихме! Да кажеш, че сме го побългарили, както правим с всичко, което взаимстваме от други нации, и затова нещата не стaват като хората – не! Неверояно, но този път не сме оплескали работите.

Няма да има потоп, или огнен ад. Печатите ще си останат неразчупени, а бокалите – пълни. Четиримата конници останаха без работа, а не само единият, както бяха споменали Геймън и Пратчет в „Добри поличби”. При това – не заради постиженията на науката, здравия разум или критичното мислене. Не! Класическият апокалисис бе отменен от врачки, баячки, екстрасенси, медуими, контактьори, уфолози, пророци, преродени магове и жреци и от ред други уникални хора, които не са с психични проблеми, но със сигурност им го говорят я извънземни, я богове, я ефирни или метафизични същества. Старият апокалипсис е демоде. К’ви са тия дето ще ми обикалят с някакви четирикраки кранти, ще чупят разни неща и ще изливат канчета с нещо си по изстрадалата ни Земя?! Не! Време е за промяна! 

На 21.12.2012 няма да има земетресения, полюсите няма да си разменят местата. Земята, Слънцето и галактическият център няма да се подредят в една линия, която да взриви планетата ни. Няма да изригнат вулкани и да  потънат континенти. Няма да се появи Нибиро, Тъмното слънце, Вулкан (това не е планетата на Спок) или каквата и да е друга астрономическа гад, която да ни заличи. Въобще – няма да има нищо, което да причини грандиозна смърт на целокупното население.

Но промяна ще има и то каква!

Добре дошли в ерата на всемирната любов, безтехнологичното общество и безтелесното съществуване! Няма да има интернет, лаптопи и превозни средства. Киното, телевизията и другите вредни забавления остават в старат ера. Кажете сбогом и на музиката, порното и бирата. Край с тези пошли, замърсяващи душата и кармата технологични измишльотини! Сложете кръст на всичко материално, и го погребете в старото измерение, заедно с гнусното си физическо тяло! Време е да се възнесем в следващото (четвърто, пето или n-то измерение) ефирно измерение, да завибрираме с друга честота, отговаряща на божествената или на тази на извънземните от ядрото на галактиката, и т.н. Аве, въобще, време е да се възнесем някъде! Да се отдадем на безтелесно, енергийно, етерно или ефирно съществуване и да се отдадем на безгранична любов! Обаче и секс няма да има! Край и с него! Ще наблягаме на платончната и божествената любов.

Това в общи лини е еволюцията на малоумщината наречена 21.12.2012. Откакто има писана история, има и пророчества за края на света, и напук на всички предсказатели, врачки, астролози и есктрасенси Земята си стои цяла, а някой прави пари от всичката тази истерия. Или нови религии, което по същество е същото.

Лошото в цялата ситуация е, че явно човечеството има къса памет. Ще си мине тая заветна дата, апокалипсис няма да има, няма и да се възнесем на майната си. Хората ще забравят ревовете на всички откачалки и ще лапнат въдицата с новата дата на свършека. И пак ще се заиздават книги. Ще се правят псевдонаучни филми, базирани я на свещени книги, я на календари на изчезнали цивилизации, я на послания на извънземни, предадени чрез контактьори, които чуват гласове в главата си. И отново ще се завърти машината за правене на пари, а благодарение на интернет и класическите медии селските луди ще нададат  силен вой, които ще получи ненужна и небивала гласност. Истината е демоде, важна е сензацията.

И като за черешка на торта, въпреки че краят няма да настъпи, предсказателите няма да си признаят, че за пореден път са заблудили хората, и че и чеп за зеле не става от тях и техните „дарби”. Вместо това ще започнат да въртят задници, като класни курви на околовърстното и да ни обясняват, че всъчщност промяната е настъпила. Дошла е, но става бавно, за да няма сътресения, като преминаваме от материалния към етерния, ефирния или там в какъвто свят трябва да се преселим. Промените са в ход и много хора ги виждат, а ние останалите, понеже не сме се извисили достатъчно, все още сме слепи за тях.

Този приом на извъртане всъщност е доста стар. Използваха го и астролозите, които вещаеха уникална епоха след „милениума“, понеже сме навлизали в ерата на Водолея. И като не се случи нищо, взеха да ни обясняват как всичко ставало нежно и леко, но едновременно с това – неизбежно, и все някога сме щели да усетим благините от тази уникална ера.

Същото беше и с предсказанието на един французин, който по собствените му думи още от малък чува извънземните в главата си. Беше предсказал, че Земята ще мине през някаква фотонна вълна през 1997 г. Естествено, това не стана, пророкуваните глобални катаклизми и промени не се случиха, но всичко това не му попречи, да напише още една книга след заветната дата, в която да обясни как ние сме вече във въпросната вълна, но не всички усещат промяната. Не го смути и да изпише тонове глупости като съвети за поглъщане на енергията от същата тази вълна.

Наистина целокупният народ има кратка памет, а ми се ще да не е така. Много ще се радвам, ако тъпите телевизии на 22.12.2012, след като не стане абсолютно нищо, вземат да поканят пак тези шарлатани, и им подирят сметка за несбъднатите предсказания, и за насаждането на неоснователна паника у човечеството.

Искам, но знам, че няма да стане.

Медийните звезди усмихнато ще ни кажат, че сме прескочили трапа и ще поканят разни „духовни” и „извисени” люде, които да ни обяснят, защо края не настъпи, защо не сме се възнесли. Да ни светнат, за да не стоим на угасено, защо извънземните, или боговете, или не-знам-си-кой ни е пощадил и как трябва да се поправим.

Малоумщината няма да свърши, просто ще премине в следващият си цикъл.

Та се подгответе скоро да получим известие за актуализираната дата на Апоклипсиса. И зарежете бедствията, демоде са. Време е да се подготвим за Квантовия Апокалипсис!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s