Калейна Прайс: Гробовен танц


автор: Траяна 

В Grave Dance гробовната вещица Алекс Крафт е наета от полицията на Некрос, за да помогне с поредното странно убийство в града. Когато обаче единственото доказателство за престъплението е ляво стъпало, е малко трудно да се съживи сянката на умрелия. Да не кажем невъзможно.

Животът на Алексис се усложнява още повече от откритието, че носи феическа кръв, а в Страната на феите я очаква истинско наследствено имение, за което точат зъби няколко различни феически двора.

Вторият роман в поредицата за Алекс Крафт ми се стори ужасно скучен. Качеството на писане спада значително спрямо нивото на предходната Grave Witch. За съжаление, основния недостатък на първата книга се засили и в тази. Светът на Калейна Прайс стана, ако не друго, то още по-объркан, неподреден и нелогичен. Постоянно се случваха най-различни несвързани едно с друго неща, в резултат на което съзнанието ми търчеше паникьосано в стил г-н Бийн (в кръг и с опасно размахани колене и лакти). То не бяха нови феи, заклинания, пет вида етер и нива на реалността, то не беше чудо. Пълен миш-маш от идеи и постоянно изскачащи от нищото нови епизодични герои.

Ах, героите – мъка, мъка. Никакво развитие при тях от стр. 5 до стр. 371. Алексис живее в някакъв неразрешен и неразрешим любовен триъгълник, на който може да ѝ  завиди всяка тийнейджърка. Смърт продължава да бъде Мрачния Емо Дюд, който се появява от време на време, за да целуне героинята бърже в уста, да я измъкне от някоя каша и/или просто да Страда (защото не може да бъде постоянно с Алекс). Фалин продължава да бъде Хубавия Рус Рицар, който се появява от време на време, за да целуне героинята бърже в уста, да я измъкне от някоя каша и/или просто да Страда (защото не може да бъде постоянно с Алекс).

Авторката повтаря ли се или се повтаря?

Вероятно ще има и трети роман в поредица, но не мисля от тук нататък да се затормозявам. Обявявам бойкот на поредиците със спадащо качество във всяка следваща книга.

Поредица Alex Craft:

1. Grave Witch – ревю
2. Grave Dance

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s