Каролин Крейн: Двойна измама


автор: Траяна 

Историята за Джъстин Джоунс и отряда на Обезверяващите продължава от там откъдето прекъсна в Mind Games. Пакард & Co. се занимават със специалните затворници на шериф Санчес – онези, които притежават свръхестествени способности и не могат да бъдат пуснати просто ей така. Нещата обаче потръгват зле за нашата Джъстин, когато едната от затворничките успява да създаде умствена връзка, която ще ѝ позволи да нахлуе в сънищата на Джъстин и Пакард едновременно. А Ез е затворена, защото навремето е принудила хората, които контролира, да си хапнат от други хора докато сомнамбулстват.

Същевременно някой в Мидсити успява да идентифицира хората с психо-способности и просто ги избива. Как точно някой успява да се примъкне зад телепат и да го убие? В Double Cross Каролин Крейн ни дава идея.

Спрямо предходния роман в поредицата Double Cross си е слабичка книга. Може би защото, като се махне оригиналността на самата идея за героиня-хипохондричка, в романа остава предимно плява. Знаех си аз кой е злодеят тук и почти предвидих как точно ще свърши романа. Типичната средна книга, в която има доста пълнеж и бавно развитие на отношенията между героите, за да има какво да се случва в следващия роман. Честно казано не съм чак толкова разочарована, защото така или иначе го очаквах.

Каролин Крейн пише в блога си, че в момента редактира третия роман от поредицата си преди да го предаде в издателството. Мисля да го прочета, когато излезе, защото все пак ми е любопитно как Джъстин ще разреши проблема, който се появи в края на Double Cross. Но няма да тръпна в очакване.

Трилогия „Обезверяващите“:
1. Mind Games – ревю
2. Double Cross
3. Untitled (ETA 2011)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s