Anya Bast: Wicked Enchantment


Wicked Enchantment за съжаление е поредната книга, за която четох положителни ревюта, но не си заслужава. Аня Баст гради интересен сетинг, но с това се изчерпват почти всички достойнства на романа.

Преди векове враговете на феите са изградили могъщ магически затвор, който капсулира двата кралски двора – на Светлите и Тъмните феи в един град. Розовата и Обсидиановата кула са само на един площад разстояние, но двете общества живеят по различни закони. Светлите феи водят хай-лайф безсмислен живот от безкрайни празненства без никакви задължения. Тяхната Лятна кралица практикува магия, но е забранила на поданиците си да я ползват. В същото време Мрачният крал на Тъмните феи насърчава своите хора да развиват магическите си способности.

Завръзката на романа започва, когато полуинкубът Гейбриъл Мак Брайър внася петиция при Лятната кралица да бъде приет в двора й. За негов гид е назначена Ейслин Финвара – може би единствената фея, която не е щастлива от празния живот, който водят Светлите феи. Ейслин току що е приключила доста неприятна връзка и не е особено въодушевена, че трябва да прекарва времето си в компанията на поредния съблазнител.

Може би не съм права да се дразня от преобладаващите софт-порно елементи в Wicked Enchantment. В крайна сметка главния герой е полуинкуб. (Ей, ама съм глупав оптимист, че да очаквам друго… )

Все пак, разочарованието ми от романа е доста голямо. Сюжетът и развитието на героите е болезнено предвидим. За мое най-огромно съжаление целият сетинг е пропилян, заради едно основно клише –The Big Bad Villain Daddy™. Знаех, кой кой е още преди да стигна средата на книгата, надявах се на някаква изненада, но уви – прочетох поредната версия на „Люк, аз съм баща ти”™, „Кръвта вода не става” и „Любовта изкупва всички грехове”.

Гняс.

Поредица Dark Magick:

1. Wicked Enchantment
2. Cruel Enchantment
3. Dark Enchantment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s