Илона Андрюс: Magic Bleeds


автор: Траяна 

Всеки том от поредицата за Кейт Даниелс може да бъде четен самостоятелно, тъй като авторите (пишещи под псевдонима Илона Андрюс) внимателно и незабележимо попълват знанията на читателя за това какво са изтървали от предходните романи. И все пак твърдо препоръчвам да започнете поредицата от самото начало с Magic Bites, не само заради сюжета, а и за да наблюдавате как се развиват героите и как се подобрява стила на писане на Илона Андрюс. Съвсем откровено смятам, че всеки том е по-добър и по-добре структуриран от предходните романи.

В четвърти том – Magic Bleeds, на различни места в Атланта избухват побоища, завършващи с това, че най-силния боец в тях умира по зрелищен и грозен начин. В същото време в града немъртъв маг разнася магически подхранвана зараза и Кейт започва да разследва случаите. Докато се опитва да отгатне кой точно древен болестотворен бог се разхожда из Атланта, Кейт се бори с разбитото си сърце и се сдобива със симпатичен боен пудел. Врагът обаче е много по-опасен отколкото си е представяла, защото миналото й я застига.

Това, че Кейт ще привлече вниманието на Роланд стана ясно от Magic Strikes, но съм изненадана как точно той решава да я намери. С действията си от втори том насам героинята просто си просеше височайшото посещение на владетелят на Хората. Разбирам защо авторите са отложили появата на Роланд – все пак имат подписан договор за още три романа от поредицата. А на Кейт трябва да й се предостави достатъчно време, за да се сдобие със силни съюзници, които да се включат във великата финална битка. Това поне е предвидимо, логично и очаквано.

Това което не очаквах беше силния напредък във взаимоотношенията й с Къран и Глутницата. Доволна съм от развитието на романтичната връзка между главните герои, но не съм много сигурна какво точно да очаквам от следващите три книги. Без значение какво ще е – нямам търпение следващия роман – Magic Slays да се появи на пазара.

Минуси:
– няколко бойни сцени, които не допринасят съществено за развитието на сюжета

Плюсове:
– чувството за хумор на авторите ми допада все повече и повече – искрено се смях на някои реплики и сцени;
– ужасно много ми хареса вплитането на изопачената легенда за Каин и Авел като част от митологията на поредицата;
– (УФ! Каквото и друго да изброя ще е огромен спойлер!)

Поредица „Кейт Даниелс”:
1. Magic Bites – ревю
2. Magic Burns – ревю
3. Magic Strikes – ревю
4. Magic Bleeds
5. Magic Slays – ревю
5.5. Gunmetal Magic – ревю
6. Magic Rises – ревю
7. Magic Breaks  – ревю
8. Magic Shifts – ревю
9. Magic Binds – ревю
10. Magic Triumphs – ETA 2018

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s