Панаир на книгата, май 2010


Противно на първоначално обявения от АБК период на изложението, още вчера панаирът в НДК отвори врати за посетителите. За разлика от друга година няма я вече таксата от левче на глава. Вероятно заради кризата.

И пак заради недоимъка, панирът е плачевен. Така или иначе, вече от доста години Пролетният панаир е по-слаб от Коледния. Но такова чудо не е било. Както и предположих изложителите са наистина малко – щандовете са само на третия етаж, а и обичайната ръганица от посетители ни се размина.

Бяхме направо скромни и в покупките си, най-вече защото е краят на месеца, а отстъпките на щандовете на големите издадели не бяха по-различни от тези давани през сайтове им.

Препоръчвам, ако искате да разгледате на спокойствие и да се надрусате с миризмата на печатарско мастило. (Наживо е винаги по-гот да се пазарува отколкото онлайн, все пак!) Но, ако отивате с идеята да получите отстъпка, няма смисъл да се разхождате. По-скоро отворете страниците на издателите и кликнете с мишката няколко пъти.

Advertisements

One thought on “Панаир на книгата, май 2010

  1. Признавам, нямах представа, че има подобно изложение и през май. Бях на коледния панаир и отстъпките не бяха големи, но прилични. Радвам се поне, че е липсвала блъсканицата от хора. Честно казано основната причина да отида беше, че си търсех една конкретна книга, която никъде не намирах…
    Но като цяло оставам си по-очарована от импровизираните сергии за стари книжки; там няма начин да се оплачеш от бедност на асортимента 🙂

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s