НФ & Ф на българския пазар – април, 2010 г.


От ИК „Бард“ продължават с така популярния и така болезнено предвидим автор Реймънд Фийст. Конкретно в края на миналия месец е била издадена третата книга от поредицата „Войната на мрачния“  под заглавието „Гневът на лудия бог“.  За заинтересуваните – в момента тече промоция на трилогията на сайта на издателството. Ако сте пропуснали промоцията на романите на Дан Симънс на сайта им – ами време е да се събудите и да наваксате с качествена фантастика.  „Бард“ са подготвили и „Буря се надига“ – том (нямам идея кой) от поредицата „Колелото на времето“ на небезизвестния Робърт Джордън (мир на праха му). Голямата дата е 12/04. В края на месеца очакваме в ИСФ нов роман от Крис Бънч – „Звезден риск“ ООД.

„Инфодар“ са издали и първата част от втората книга от „Сага на федерацията“ на Питър Ф. Хамилтън. Заглавието е „Освободеният Юда“ , цената 15 лв. Явно ще продължаваме да получаваме всяка по-обемна книга в две книжни тела, колкото и да мрънкаме. За протокола – „МРЪН, уважаеми издатели.“ На сайта на издателството тече промоция и на хард фанстастичната трилогия „Многообразие“ от Стивън Бакстър.

От края на март за пръв път на български ще имаме удоволствието да прочетем и един от романите на гранддамата на YA фентъзи литературата във Великобритания – Даяна Уейн Джоунс. Издателство „Книгомания“ са публикували може би най-познатото й заглавие „Подвижният замък на Хоул“, който бе екранизиран от Хаяо Миязаки. Ревю за филма, писано преди няколко години – ТУК.

В понеделник(12/04) издателство „Софтпрес“ ще пуснат на пазара и четвъртата книга в поредицата „Училище за вампири“ от П.С. Каст и Кристин Каст – „Непокорна“.

И с това, мисля си, се изчерпват новостите по нашия пазар за април. Вероятно очакваме нещо повече през месец май, когато (евентуално) ще имаме панаир на книгата.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s