Поредната гавра с Джейн Остин


Това вече е прекалено!  След като Греъм-Смит напъха в „Гордост и предразсъдъци“ зомбита, а Уинтърс нафлъди „Разум и чувства“ с морски чудовища, сега научавам, че Вера Назариан ще натъпче „Мансфийлд парк“ с мумии. А някой да ми каже, възможно ли е подобна откровена алчност и плагиатство!? Само защото на някому е щукнало да окипазява един от най-хубавите викториански романи, (и има достатъчно идиоти да си купят въпросното творение), някой друг решава, че ще може спокойно да ползва същата идея.

Пробвах „Гордост и предразсъдъци и зомбита“ до към трета глава и не открих някаква съществена разлика в сюжета. Повечето реплики на героите са абсолючно същите като в оригинала. Единствено тук таме ежедневни действия (дялкане на стрели вместо шиене) говорят, че има някакви зомбита наоколо. Не успях да проумея с какво точно ще допринесе този роман за развитието на собствените ми разум и чувства!

Ах, да – успя да ме издразни.

Всъщност още повече се издразних, че и Вера Назариан (която няколко пъти е била номинирана за престижни награди) е решила да си продаде душичката за малко пари.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s