Модни съвети към жените


moda1Модата е могъща и древна богиня, чиито поклонници принасят ежедневно дарове на олтарите й в бутици, фризьорски салони и сляпо изпълняват заповедите на нейните жреци – дизайнерите. Жертвените агнета са много – като се започне от парите, предвидени за ремонт на кухнята, и се стигне до личните предпочитания, удобството и усета за естетика. Със съжаление трябва да призная, че колкото повече медиите разширяват знанията и кръгозора ни върху модните тенденции, толкова повече жените се унифицират и давят идентичността си в потока от еднакви дрехи. Доброволно или доброзорно. Спомням си как преди десетина години внезапно станаха актуални островърхите обувки. Не исках да си купувам такива – освен че ужасно стискаха, добавяха допълнителни сантиметри към и без това длъжкото ми стъпало. Е, купувах си старомодни обувки, докато не се изчерпаха в търговската мрежа. След две години имах само от острите самоходки.

Написах долните анти-правила, защото освен че безумно се дразня от еднаквостта, виждам голям брой момичета, облекли, не – навлекли супер „тренди” дрехи, които вместо да ги разкрасяват, ги правят смешни. И защото понякога следването на модата е начин да афишираш богатство и кич. Не ви задължавам да ги следвате, помнете – няма меродавни дизайнери и модни критици. Има творци със собствена визия – нечии кройки приличат на Ван Гог, други – на Пикасо. Какво ще харесате и носите зависи от вас.

Как да бъдем модерни, харесвани и желани:

 • Руса дълга коса и изцяло розово облекло – ето това е комбинацията, която винаги ще предизвиква зрителски интерес. Ако не вярваш – виж Мис Пиги.
 • Голямото количество разголена плът предизвиква апетита на мъжете. И на комарите. Абонирай се за множество игриви ухапвания и си купи къса пола и изрязана над пъпа тениска. Ако пък си с поне десет килограма наднормено тегло, то ти имаш и какво да показваш.  За тази цел използвай бижутата си като основно облекло, а дрехите като деликатен почти незабележим аксесоар.
 • Подсигури се със силиконови гърди и устни при първа възможност. Те са признак за добър вкус и висок социален статус.
 • Размерът и удобството на обувките са без значение. Важното е да са се появили в последния брой на „Космополитън”. Високите токове задължително ще придадат елегантна извивка на глезена ти, а понякога – и познатото пружиниращо присвиване в коленете като бонус.
 • Бъди винаги уникална и следвай налаганите от МТV модни тенденции. По възможност намери начин да срежеш кабелната телевизия на всичките си приятелки и съседки.
 • Комбинирай успешно цветовете, за да привличаш погледите на околните. Една от най-впечатлителните комбинации, които съм виждала, е ярко зелено, пепел от рози и златисто.
 • Няма смисъл да се гримираш, ако гримът ти не може да служи за ориентир на прелитащи в совалка марсианци. moda2
 • По възможност сменяй дамските си чанти по три пъти на ден. Тогава вече има някаква вероятност гаджето ти да забележи, че имаш нова. Няколко нови, всъщност. Добре, де – 14 за един месец.
 • Не режи етикетите от марковите си дрехи, дори безумно да те дразнят, иначе няма начин да докажеш, че това е най-качествената вълна от съвсем истинска „ангорска овца”.
 • Барби е най-желаната жена, появявала се някога на света. Спомни си само колко пъти си врънкала родителите за нея. Следвай примера и стремежа към идеални пропорции на Барби. Честен кръст, кръстът ти не би издържал и най-лекия кръст след премахването на няколко чифта ребра.
 • Носи винаги и при всеки случай черната си дълга рокля с гол гръб. Дори училищният двор е удачно място да демонстрираш, че имаш такава.

 

Първоначална публикация в starlighter.info,
октомври 2007

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s