Обзор на българския пазар – октомври


Коледният панаир на книгата наближава, та си помислих да си направя тънките сметки с новите неща на НФ&Ф пазара в България. Издателството, което отново ме радва, е ИнфоДАР – обявили са вече предстоящи издания на четвъртия том с разказите на Анджей Сапковски за Гералд – „Вещерът: Време на презрение“, както и двете книжни тела на „Спектър“ от Сергей Лукяненко (мрън, че отново имаме изкуствено разделяне на романа!)

При Бард новоизлязла е четвъртата книга от поредицата „Споделящия нож“ на Лоис Макмастър Бюджолд – „Хоризонти“, но вероятно ще успеят да публикуват следващото заглавие от поредица ИСФ до декември.

При „Сиела“ засега нищо ново в поредицата им „Фантастика“. Единственото интересно при ИК „Труд“ за момента ми се стори сборника с  досега неиздаваните разкази на Ярослав Хашек – „Ритуално убийство в Колин“.

Що се отнася до „Вузев“ предпочитам да се разорят отколкото да видя още един измъчен и идиотски превод на Пратчет.

Издателство Рива се мотаят вече втора година с втория том от поредицата на Скот Линч за Локи Ламора – мисля, че няма и да го видим.

С една дума – отново суша и помагала за това как да отслабнем, докато прочистваме възвишено душата си, решавайки ребуси и судоку…, където в потъмнените квадратчета се крие тайната на тамплиерите и разкритие за новия световен заговор срещу папата и Обама.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s